Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Mezőhegyes (Külsőpereg) / Mezőhegyes (Külsőpereg)-Peregi Vendégház és Iskolamúzeum

Vendégház a 100 éves iskolában

Gyermekcsoportoknak, nagycsaládosoknak, osztálykirándulóknak ideális szálláshely a Peregi Vendégház Mezőhegyes határában!

A Peregi Vendégházat egy százéves iskola épületében alakítottuk ki Mezőhegyes külterületén, a 47-es majorban, más néven Külsőperegen. Az iskola főépületében, az egyik tanteremben iskolatörténeti kiállítás található, amely bemutatja, hogyan tanultak itt a majori gyerekek ötven évvel ezelőtt.

A vendégház a Mezőhegyes-Battonya főúttól csupán 1,5 kilométerre fekszik, jó minőségű aszfaltúton megközelíthető. Távolsága Szegedtől 75, Makótól 35, Orosházától 35, Gyulától 65, Békéscsabától 70, Aradtól 36 kilométer.

Az iskola főépületében, illetve a mellette levő "kisházban" hat szobában összesen 32 ágy várja a pihenésre, természetjárásra, kikapcsolódásra vágyó vendégeket. A szálláshely ideális nagycsaládosok, gyerekcsoportok és baráti társaságok részére. A főépületben hat zuhanyzó és öt wc áll rendelkezésre. A konyhában mikrohullámú sütő, gáztűzhely, hűtőszekrény, kávéfőző, edények, bogrács található. A társalgóban egyszerre akár 25 fő ülheti körül az asztalt, míg az udvaron egyszerre akár 40 ember részére is tudunk teríteni. A hatalmas (5800 m2) parkosított telken tűzrakóhely, sportolási lehetőségek (tollaslabda, kosárlabda, labdarúgás) áll a vendégek rendelkezésére. A kertben halastó. Kerékpár bérelhető. A vendégház mellett vezet a marosháti gyalog- és kerékpártúra-hálózat egyik frissen felfestett túraútvonala, amelyen a környék számos látnivalója (Mezőhegyes 52 műemlék-jellegű épülete, csikótelep, vaddisznófarm, „Zabos”-torony”, Gluzek Gyula elevátormagtár, a Kráter – olajfúró-torony felrobbanásakor keletkezett tó, 67-es erdő, ritka, különleges gombafajokkal, a régi Arad és Csanád megye határmezsgyéje, védett növényfajokkal).

Szállásdíj: 2.500.- ft/fő/éj + 300 ft IFA   (18 év alattiak és diákok mentesülnek megfizetése alól) TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ ÁR!!

Étkezés rendelhető:  Reggeli: 800 ft/fő, ebéd vagy vacsora 1000 ft (két fogás)

 

Fakultatív programok

Csanád megye története

Ismerkedés az egykori Csanád vármegyével. Tanóra a 100 éves iskola 100 éves tantermében.

Fürdőprogram

A vendégház közelében számos gyógy- és termálfürdő található. Egész évben működik a tótkomlósi Rózsa fürdő, a makói Hagymatikum, az Orosháza melletti Gyopárosfürdő, a békéscsabai Árpád fürdő és a Gyulai Várfürdő. A nagybánhegyesi termálfürdő péntektől vasárnapig tart nyitva. A battonyai és a mezőkovácsházi termál- és strandfürdő a nyári szezonban várja a vendégeket.

Madármegfigyelés

A vendégház közelében fontos természeti értékek találhatók. Ezek közül kiemelkedik a 22 kilométerre fekvő kardoskúti Fehér-tó, a madárvonulás egyik legfontosabb helyszíne. Darvakkal, gázló- és vízimadarakkal rendszerint lehet találkozni. A Száraz-ér mentén jégmadár, szürke és vörös gém, kis- és nagykócsag, nádirigó figyelhető meg. A vendégház állandó lakója egy vörösvércse-pár és egy bagolycsalád, de tövisszúró gébicset, sárga billegetőt, barna kányát és egerészölyvet is rendszeresen látni errefelé.

Túrák

Vezetett gyalogtúrák vagy kerékpáros túrák a környéken (Mezőhegyes, Tótkomlós, Battonya, Arad, Pécska, Világosi-hegyek, mácsai arborétum, Arad-Méneshegyalja borvidék, lippai vár, Maros Ártér Nemzeti Park, Kardoskúti Fehér-tó, Szionda-puszta, stb.)

 

Információ és foglalás:

Peregi Vendégház és Iskolamúzeum

Jakabné Szántó Ágnes 06/70 313-9623

Mezőhegyes, 47-es major, Külsőpereg, hrsz. 1420.

Üzemeltető: Szántó Zoltán egyéni vállalkozó

adószám: 43413096-2-43

E-mail: csanadtorontal@gmail.com

       http://www.csanad.eu/