Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Mátraderecskei Széndioxid Gyógygázfürdő

 

 

 

Őserő a Föld mélyéből!

Mátraderecske Heves megyében fekszik, ősi palóc település, ahol mind a mai napig ápolják a hagyományos értékeket. Büszkék vagyunk gasztronómiánkra, népművészetünkre.

Szerencsések vagyunk, hiszen kiváló természet adta lehetőségek állnaka rendelkezésünkre. A Mátra vulkanikus hegy, s az utóműködés miatt településünk alatt egy 700 méteres törésvonal található, melyen keresztül gyógyvíz és gyógygáz tör fel a felszínre.A geológusok a gázfeltöréstMOFETTÁ-nak nevezik.

A mátraderecskeiMofettaa geológiai törésvonalra épült, a feltörő gáz CO2 tartalma 90 tf % körüli és magas radon koncentrációval rendelkezik.

Az 1995-ben elkezdődött széndioxid fürdőkezeléseket először egy kísérleti fürdőben végeztük.2004-ben megépült egy új, korszerű intézmény, ahol már a szárazfürdőzés mellett fizikoterápiás kezeléseket, szakrendeléseket és laborvizsgálatokat is végzünk.A gyógyítási eredményeink alapján az Egészségügyi Minisztérium Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatósága a természetes módon feláramló és gyógyászati célra foglalt széndioxid gázforrás gázát 1999-ben gyógygázzá, a gyógyászati központot 2006-ban gyógygázfürdő intézménnyé minősítette. 2017. március 10.-én a Mofetta és környéke Magyarország 32. gyógyhelye lett.

A Mátraderecskei Széndioxid Gyógygázfürdőt évről évre egyre többen keresik fel. 2016-ban 34 345 kezelést végeztünk. Büszkék vagyunk rá, hogy a javulási arány 86%-os és az intézetből az idelátogatók 98 %-a elégedetten távozik.

A széndioxid kezelés értágító hatású, fokozza a sejtek anyagcseréjét, segíti a szervezet méregtelenítését, erősíti az immunrendszert, fájdalomcsillapító hatású, csökkenti a vércukorszintet és optimalizálja a vérnyomást!Évente kétszer tizenöt kezelés javasolt, amit az OEP is támogat. A kezeléseket reumatológus, érsebész, ortopéd orvos, angiológus, diabetológusírhatja fel receptre.
 


Látogasson el intézetünkbe vagy érdeklődjön elérhetőségeinken:
3246 Mátraderecske, Mátyás király u. 19/a
Tel: +36 (362) 576-200
E-mail: mofetta@mofetta.eu  Web: www.mofetta.eu