Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Online utasbiztosítás

Online utasbiztosítás kötéshez kattintson valamelyik logóra:

 

EUB biztosításkötés  

HASZNOS INFORMÁCIÓK
 
Mi az utasbiztosítás folyamata a weboldalon?
 A következő néhány percben megtekintheti és megkötheti az Ön, illetve családja számára legmegfelelőbb fedezettel rendelkező utasbiztosítást. Nincs más teendője, mint az utazási paraméterek megadása után kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb fedezettel rendelkező biztosítást, majd egy gyors regisztráció után megadni az utazók pontos adatait. Miután részletes tájékoztatást kapott a biztosítás feltételeiről, utolsó lépésként a bankkártyával könnyedén és gyorsan rendezheti új utasbiztosításának díját. A díj beérkezését követően haladéktalanul megküldjük Önnek biztosítási kötvényét a megadott e-mail címre, melynek birtokában már kezdetét is veheti az utazás, amelyhez kellemes időtöltést kívánunk!
 
Ha ma megkötöm a biztosítást, mikor utazhatok?
A biztosítás kockázatviselése az Ön által, a szerződéskötéskor megadott időszakra szól. A kockázatviselés kezdete azonban nem lehet korábbi, mint a díj biztosítóhoz történő beérkezésének napja. Banki átutalásos díjrendezés esetén azonban előfordulhat, hogy a díj több napos késéssel érkezik meg a biztosítóhoz, ezért javasoljuk, hogy a kellemetlenségek elkerülése érdekében banki átutalás esetén legalább három nappal az indulás előtt kösse meg utasbiztosítását.
 
Milyen lehetőség van a biztosítási díj befizetésére?
 A QBE internetes áruház részére az OTP Bank Rt. biztosítja a kártya elfogadás lehetőségét, biztonságos, SSL protokolt használó kártya elfogadó rendszere által. Bankkártyás fizetéskor Önt átirányítjuk az OTP Bank által fizetőoldalára, és a fizetés közvetlenül a Bank által üzemeltetett, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik, és nem a QBE áruház oldalán. A QBE internetes áruház az Ön kártya, illetve a mögötte álló számla adatainak, számának, lejárati dátumának semmilyen formában nincs birtokában, abba betekintést nem nyerhet.
 
Ha az Európai Unión belül utazok, akkor is ajánlott az utasbiztosítás megkötése?
Az Európai Unió területén az Európai Egészségkártya kiváltásával számos, orvosilag szükséges egészségügyi ellátásra vagyunk jogosultak. Az Egészségkártya nyújtotta szolgáltatások köre azonban jelentősen alulmarad az utasbiztosítások által igénybe vehető szolgáltatások mennyiségétől. Egészségkártya igénybevételével gyakran az adott ország egyéni szabályai alapján történik a költségek megtérítése, ami pedig esetenként igen komoly anyagi terhet róhat az ügyfelekre (akár milliós nagyságrendűt is), ha egy olyan országban szenved balesetet utazásai során, ahol az orvosi beavatkozások költségének egy jelentős részét a betegnek kell állni… Arra is figyelni kell, hogy a Kártyával a szolgáltatásokat csak az egészségbiztosítás szerveivel szerződésben álló szolgáltatótól lehet igénybe venni. Az egyéb szolgáltatók által nyújtott ellátás költségeit a beteg saját maga fizeti. Ezzel ellentétben az utasbiztosítások esetén ilyen megkötés nincs, hiszen probléma esetén bármely szolgáltatóhoz fordulhatunk, és ennek a költségei térítésre kerülnek. Mindezeken túl az utasbiztosítás széleskörű kiegészítő biztosítási lehetőségeivel még biztonságosabbá és kiszámíthatóbbá teheti utazását.
 
Ha rendelkezem Európai Egészségkártyával, akkor is ajánlott mellé utasbiztosítást kötni?
Európai Egészségkártyára jogosultak azok a személyek, akik Magyarországon biztosítottak vagy egészségügyi ellátásra jogosultak. Ők az Európai Unió egy másik tagállamában is jogosultak a tartózkodásuk idejére, és egészségi állapotukra tekintettel orvosilag szükséges egészségügyi ellátásokra. Ez a megfelelő nyomtatványok kitöltésével igényelhető. Az Európai Egészségkártya számos helyzetre nyújthat megoldást egy európai utazás során. Ez a megoldás azonban sajnos közel sem teljeskörű és kielégítő - szolgáltatási körét és területi hatályát tekintve jelentősen alulmarad az utasbiztosításokkal szemben. Területi hatályát tekintve kizárólag az európai utazások során nyújthat segítséget és érdemes tudni, hogy gyakran az adott ország egyéni szabályai alapján történik a költségek megtérítése, ami pedig esetenként igen komoly terhet róhat az ügyfelekre (akár milliós nagyságrendűt is), ha egy olyan országban szenved balesetet utazásai során, ahol az orvosi beavatkozások költségének egy jelentős részét a betegnek kell állni. Mindezeken túl az utasbiztosítás számos olyan egyéb lehetőséget kínál még, amellyel lényegesen biztonságosabbá, kiszámíthatóbbá és kényelmesebbé teheti utazását mind saját, mind pedig családja számára. Az autó assistance szolgáltatás, a poggyászbiztosítás, szükség esetén tolmács és jogvédelem biztosítása, a nap 24 órájában hívható assistance szolgáltatás és számos egyéb, opcionálisan választható kiegészítő biztosítás garantálja Önnek és családjának a biztonságos és önfeledt pihenést.
Összefoglalva elmondhatjuk, hogy az Európai Egészségkártya egy alapszolgáltatást nyújt, viszont nem feltétlenül tudja biztosítani a mai kor elvárásainak megfelelő anyagi biztonságot és teljeskörű segítségnyújtást, ezért utazásai során javasolt egy megfelelő fedezetű utasbiztosítás megkötése.
 
Ha van a bankkártyám mellé utasbiztosításom, akkor elégséges fedezetet nyújt ez a számomra?  
Javasoljuk, hogy utazása előtt olvassa el figyelmesen bankkártyájához tartozó utasbiztosításának szabályzatát, mivel ezen utasbiztosítások szolgáltatása sok esetben nem kielégítő. Általában alacsony fedezetet és kevés szolgáltatást kínáló utasbiztosításokról van szó, másrészről pedig jellemzően egy személyt, a bankkártya tulajdonosát biztosítják. Mindezeken túl nem biztos, hogy a benne foglalt szolgáltatások köre és milyensége elegendő a saját igényeinknek. Éppen ezért nagyon fontos, hogy tisztában legyen a bankkártyájához tartozó utasbiztosítás fedezetével és szükség esetén – függően az utazók számától, az úti céltól és az egyéni igényektől - lehetősége legyen időben kiegészíteni meglévő biztosítását egy újabb, minden igényt kielégítő és a mai elvárásoknak és élethelyzeteknek megfelelő utasbiztosítással.
 
Mi a teendő káresemény esetén?
Fontos, hogy utasbiztosítási kötvényét mindig vigye magával az utazásra! Ha utazása során bármilyen, a biztosítás fedezetébe tartozó káresemény következik be, akkor a lehető leghamarabb vegye fel a kapcsolatot az adott biztosítóval vagy annak assistance szolgálatával a kötvényen szereplő telefonszámon.
Nevének és kötvényszámának megadása után az assistance szolgálat kollégája magyar nyelven nyújt felvilágosítást és segítséget az adott helyzetnek megfelelően. Fontos, hogy a káreseményt követően mielőbb hívja fel biztosítóját: ez egyrészt a biztosítási szabályzat fontos elvárása (ennek hiányában a biztosító korlátolt mértékben térítheti a kár kapcsán felmerült költségeket), másrészt pedig az assistance szolgáltatás keretében igen komoly és azonnali segítséget kaphat a problémák megoldásában, enyhítésében.
Az assistance szolgálat azonnali információval szolgálhat a legközelebb eső intézmények, hatóságok elérhetőségéről, illetve egyéb kényelmi szolgáltatásokat nyújthat (pl. tolmács, jogi védelem, stb.), amelyekre fedezetet nyújt az Ön utasbiztosítása. Nagyon fontos a folyamatos kapcsolattartás, hiszen az biztosító az Ön által megadott információk alapján tudja megtenni a szükséges lépéseket és segítséget nyújtani az esetleges felmerülő egyéb kérdésekben is (orvosokkal, hatósággal történő kapcsolattartás, stb.) A magyar ügyviteli eljárásokhoz hasonlóan fontos, hogy mielőbb felvegyük a külföldi hatóságokkal is a kapcsolatot, hiszen a kárrendezési folyamathoz szükség lesz a helyi hatóság által kiállított iratokra, igazolásokra, illetve számlákra is.