Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Repülőjegy foglalási feltételek

Utas nevek megadása
Online rendszerben történő repülőjegy foglalás esetén kérjük, az utasok pontos, útlevélben, személyi igazolványban szereplő nevét adja meg!Amennyiben az utas útlevelében, személyi igazolványában szerepel a dr. titulus is, ezt a DRMS (hölgyek) vagy DRMR (urak) megszólítás kiválasztásával jelezze.
Ha az utas teljes neve hosszabb, mint 23 karakter, akkor kérjük, hogy a repülőjegy foglalást irodáinktól kérje.
A foglalás befejezése előtt győződjön meg arról, hogy a foglalás az utas úti okmányában szereplő névre és az Ön által kért dátumokra, járatokra lett elkészítve! A foglalás befejezése után a név már nem módosítható! Bizonyos esetekben (pl.: USA, Ausztrália) egy betű eltérés is problémát jelenthet.
 
Repülőjegy foglalása csecsemők és kisgyermekek részére
Csecsemők: az utazás teljes időszaka alatt nem töltik be a 2. életévüket, nem foglalnak saját ülést és mindegyik csecsemő utassal 1-1 felnőtt utazik.
Gyermekek: az utazás megkezdésekor 2 évnél idősebbek, de nem töltötték be a 12. évet és legalább egy felnőtt kísérővel utaznak.
Kíséret nélkül utazó csecsemők és gyermekek (16 éven aluliak) számára online rendszerünkön nem foglalható repülőjegy. Ilyen esetben kérjük, hogy keresse fel valamelyik irodánkat a foglaláshoz.
 
Kapcsolattartó megadása
Menetrend változás, járattörlés esetén a foglalásban kapcsolattartóként megjelölt személyt értesítjük. Kérjük, hogy ezen adatokat (név, telefon, e-mail cím) mindig pontosan töltse ki!
 
Többszörös foglalás
Egy utas számára ugyanazon időszakra és úti célra csak egy repülőjegy foglalás engedélyezett. A többszörös foglalásokat a légitársaságok (mivel az utas több helyet foglal, de csak egyet fog megvásárolni) előzetes figyelmeztetés nélkül törölhetik.
 
Árak és illetékek
A repülőjegy vételára a jegykiállításig változhat, mivel a légitársaságok fenntartják a jogot a változtatásra, előzetes figyelmeztetés nélkül is. Amennyiben visszaváltható repülőjegyet vásárolt, és indulás előtt visszatéríttetheti, a levonások után visszajáró összeg irodáinkban kerül kifizetésre.
Egyes akciós repülőjegy árak nem tartalmazzák a fedélzeti étel-italfogyasztást, a feladható poggyász díját, offline check-in felárat, stb. Kérjük, erről tájékozódjon irodánkban!
 
Fizetésmód, jegyek átvétele
Ön a jegyet irodáinkban tudja fizetni és átvenni, erre lehetősége adódik nyitvatartási időben készpénzzel és átutalással történő fizetéssel..
 
Repülőjegy átvételi határidő
Az online rendszerben foglalt repülőjegyeket a visszaigazoláson jelzett határidőig meg kell vásárolni. A határidő lejárta után a foglalás törlődik. Kérjük, vegye figyelembe irodáink nyitva tartási rendjét is! A légitársaságok az automatikusan megadottnál korábbi repülőjegy-megvásárlást is előírhatnak (pl. foglalás napján történő megvételt; 12 vagy 24 órán belüli jegykiállítást; elővételi kötelezettséget stb.), így a fizetési határidő már napközben lejárhat; ezért kérjük, hogy a foglalás után azonnal vegye fel a kapcsolatot a kiválasztott irodánkkal!
 
Módosítás, jegyvisszaváltás
A légitársaságok a megrendelések módosításáért / lemondásáért jegytípusonként eltérő összegű díjat számítanak fel, melyekről a jegy kiállításakor tájékoztatást adunk.
A légitársasági költségeken felül 8.000 Ft / jegymódosítási vagy 15.000 Ft / jegy jegyvisszaváltási díjat számítunk fel.
Kérjük, figyeljen a nem módosítható / nem lemondható repülőjegyek esetében, módosításra, visszaváltásra, visszatérítésre nincs lehetőségünk. Minden esetben az adott légitársaság szabályai az irányadók.
 
Kiegészítő szolgáltatások díjai
Egészségügyi vagy vallási okokból lekért kiegészítő szolgáltatások ügyintézése (pl. tolószék lekérése, speciális étkezés foglalása, stb.): ingyenes.
Egyéb kiegészítő szolgáltatások (pl.: kisállatok szállítása, sportszerek, méretes csomag, stb.) ügyintézési díja a légitársaság szolgáltatási díján felül 8.000 Ft.
 
Check-in
Egyes légitársaságok a repülőtéren történő (offline) check-in szolgáltatásért díjat kérnek. Javasoljuk, hogy amennyiben a légitársaság lehetővé teszi a weboldalán az internetes (online) check-in szolgáltatást, így jelentkezzen be járatára! További tájékoztatásért forduljon utazási irodájához vagy a légitársasághoz.
 
Repülőjegy rekonfirmálása
Kérjük, hogy a repülőjegy oda- és visszaútját az indulás előtt 72 órán belül a légitársaságnál erősítse meg, azaz rekonfirmáltassa! Így értesülhet az esetleges menetrendváltozásokról, járattörlésekről.
 
Helyszínen fizetendő illetékek
Bizonyos országokban lehetnek olyan repülőtéri illetékek, melyek kizárólag ott helyben fizethetőek. Ezeket az adókat gyakran minden jelzés nélkül vetik ki, vagy változtatják meg. Javasoljuk, hogy erre az oda- illetve visszaút megerősítésénél kérdezzen rá külföldön a légitársaságnál.
 
Útlevél, vízumok
Kérjük, hogy a jegyvásárláshoz hozza magával az összes utas útlevelét! Az úti okmányok, vízumok beszerzése az utas feladata és felelőssége. Kérjük, hogy utazása előtt ellenőrizze úti okmányait, vízumát és kérdezzen rá az esetleges tranzit vízumokra! Erről érdeklődhet irodáinkban vagy a www.vizuminfo.hu weboldalon
 
Védőoldások
Egyes országok kötelezően előírnak védőoltásokat a beutazás feltételeként, emellett több országba ajánlottak bizonyos védőoltások vagy megelőző tabletták (pl. malária ellen). Részletes, naprakész információt a Nemzetközi Oltóközpontban kaphatnak. Az egészségügyi követelmények betartása az utazó felelőssége.
A NETTRAVEL.HU Kft. nem felel a járatok késéséből vagy törléséből származó károkért.
A repülőjegy foglalásával egy időben Ön elfogadja a www.nettravel.hu szabályait és a repülőjegy megvásárlásával kapcsolatos feltételeket.